SmartNet verbetert de veiligheid van een landhuis met speciaal belang

Het innovatieve, wereldwijd eerste 100% draadloze EN 54-gecertificeerde SmartNet branddetectie- en alarmsysteem van Cygnus werd geïnstalleerd in een landhuis met een Meer dan Speciaal Belang in het platteland van Herefordshire, dicht bij de grens met Gloucestershire.

De in Hereford gevestigde installateur BeSecure Protection Systems Ltd werkte samen met Cygnus om het landhuis en trouwlocatie te voorzien van een gloednieuw branddetectie- en alarmsysteem op het terrein. De locatie had al een bedraad systeem dat slechts een deel van het pand bestreek en er moest een nieuw systeem worden geïnstalleerd om de niet-conforme gebieden te dekken.

“Omdat het gebouw van speciaal belang is en van binnen fraai is ingericht, zou het installeren van een bedraad systeem veel overlast met zich meebrengen”, aldus Scott Alderson, Operatiemanager bij BeSecure. “Een draadloos systeem was de meest voor de hand liggende keuze. We waren op de hoogte van het SmartNet-systeem voordat het op de markt kwam en wilden het graag uitproberen. Wetende dat het systeem geen aanvullende stroomvoorzieningen nodig had, wat meer overlast met zich mee zou brengen, leek het de juiste weg voorwaarts.”

SmartNet beschikt over de gepatenteerde en gerenommeerde technologie van Cygnus en is ontworpen om een betrouwbare en veilige oplossing te bieden. Het draadloze SmartNet-netwerk wordt bediend door op batterijen werkende radiotoestellen als onderdeel van een robuust, zelfvormend en zelfherstellend mesh-netwerk, wat een minimum van twee communicatiepaden biedt naar elk draadloos apparaat voor maximale betrouwbaarheid. Het draadloze mesh-netwerksysteem vereist ook geen gateway-uitbreiders of op lus gevoede vertaalapparaten, wat helpt bij een snelle installatie. Voor ultiem gebruiksgemak heeft SmartNet een gebruikersvriendelijke configuratietool.

“SmartNet was zeer eenvoudig te installeren en in te stellen. Het hele proces kostte slechts 2,5 dagen om 34 apparaten te installeren, wat ook het koppelen aan het bestaande brandpaneel en de communicatie omvatte. Ik zou SmartNet met plezier aan iedereen aanbevelen, het team van Cygnus is zeer behulpzaam geweest gedurende het hele proces, van ontwerp tot inbedrijfstelling.”

Scott Alderson
Operatiemanager
BeSecure