Milieu & duurzaam

Het is niet zo eenvoudig om duurzaam te zijn als het gaat om het ontwerpen en installeren van brandbeveiligingssystemen.

Omdat brandveiligheidssystemen systemen voor de beveiliging van mensenlevens zijn, hebben die aspecten de neiging om snelle en gemakkelijke oplossingen voor meer duurzaamheid te overtroeven. Maar door te kiezen voor een draadloos branddetectie- en alarmsysteem

systeem te kiezen, kunt u de duurzaamheid verhogen en de ecologische voetafdruk van uw installatie verkleinen.

Wat is draadloos?

Als u kiest voor draadloos, bespaart u automatisch op de natuurlijke hulpbronnen van de aarde in de vorm van overbodige bekabeling, boren, pleisterwerk en herstelwerkzaamheden, samen met alle extra arbeid en het daaruit voortvloeiende reizen van en naar de bouwplaats.

reizen van en naar de bouwplaats. En doordat de installatietijd drastisch wordt verkort, is er veel minder verstoring voor de klantorganisatie, zodat deze zo normaal mogelijk kan blijven functioneren.

 

Als het systeem eenmaal is geïnstalleerd, betekent beheer op afstand, systeemcontroles en diagnose van het systeem dat ingenieurs en managers minder vaak naar de locatie hoeven te reizen, wat nog eens bijdraagt aan het terugdringen van de uitstoot. En als een bezoek ter plaatse nodig is, betekent storingzoeken op afstand dat een technicus met het juiste gereedschap en de juiste onderdelen komt en slechts één keer hoeft te komen om het probleem in één keer op te lossen.

Wat doet Cygnus om duurzaam te zijn?

Daarnaast is Cygnus bezig met een reis om zijn koolstofuitstoot te verminderen en zijn impact op klimaatverandering te elimineren, met als doel koolstofneutraal te zijn in 2030. In de loop van de tijd zullen we de energie die we verbruiken verminderen en ons verzekeren van energievoorziening uit duurzame bronnen. Het leiderschapsteam zet zich ook in voor ethische en maatschappelijk verantwoorde bedrijfspraktijken.

De Cygnus duurzaamheidsbelofte komt voort uit het hart van de organisatie. We zetten ons in voor de gezondheid van onze planeet op lange termijn door uitstekende milieupraktijken. Hierdoor beloven we om tegen 2030 koolstofvrij te zijn. Op deze reis willen we ook onze klanten helpen om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken – via de producten die we produceren en de diensten die we leveren.

Cygnus producten worden ontworpen en geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk in de productiefaciliteit in Hereford, en waar zo mogelijk componenten en grondstoffen van lokale of regionale leveranciers worden betrokken.. We bieden ook een recyclagedienst voor batterijen, waarbij we gebruikte batterijen vervangen door nieuwe en zelfs de oude batterijen meenemen voor hergebruik.

Het verminderen van het energieverbruik is een belangrijke pijler in de duurzaamheidsstrategie van Finkers Safety. De elektriciteit die Finkers Safety betrekt zal tegen 2025 100% hernieuwbaar zijn en het gebruik van aardgas voor de verwarming van onze gebouwen wordt geleidelijk stopgezet. Apparatuur en apparaten worden uitgeschakeld als ze niet in gebruik zijn en lege gebouwen worden niet verwarmd. Het wagenpark van Finkers Safety met benzine- en dieselmotoren zal tegen 2025 ook volledig vervangen zijn door elektrische en hybride voertuigen.