SmartNet blijkt de perfecte oplossing voor studentenaccommodaties

Cygnus, fabrikant van ’s werelds eerste volledig draadloze, EN 54-gecertificeerde branddetectie- en alarmsystemen, heeft nauw samengewerkt met Fire Plus Security uit Londen om het innovatieve SmartNet-systeem te installeren in een studentenaccommodatiegebouw in Wolverhampton.

De accommodatie is een gerenoveerd kantoorgebouw in de nabijheid van de Universiteit van Wolverhampton. Het gebouw bestaat uit 142 zelfstandige studio’s en 15 kamers met eigen badkamer. Het omvat ook ongeveer 558 vierkante meter commerciële ruimte.

Fire Plus Security werd gekozen om in elk appartement een branddetectie- en alarmsysteem te installeren, naast de ramen van het gebouw, omdat de externe bekleding als onveilig was beoordeeld door de brandweer. De installatie van het systeem zou het brandrisiconiveau naar een bewoonbaar niveau brengen.

Het hard bedraden naar elke compartiment zou ongemak veroorzaken voor elke bewoner, evenals tijdrovend zijn en esthetisch onaantrekkelijk, en daarom werd het draadloze SmartNet-branddetectie- en alarmsysteem gekozen voor dit specifieke project. Door de behoefte aan bekabeling tijdens de installatie te elimineren, vermindert een SmartNet-systeem aanzienlijk de installatietijd en de algehele projectkosten. Bovendien detecteert en waarschuwt het zeer betrouwbare systeem snel gebruikers voor tekenen van rook of brand en is het ook bestand tegen valse alarmen, ideaal voor studentenaccommodaties.

Rich Scott, CEO van Fire Plus Security, merkt op: “Het installeren van SmartNet, een volledig draadloze oplossing van Cygnus, stelde ons in staat om tijdsefficiënt te zijn en minder storend te zijn voor de bewoners van elk appartement. De typische installatietijd voor elk appartement was slechts twintig minuten. Het kostte twee ingenieurs in totaal drie en een halve werkdag om 157 SmartNet Heat Sounders te installeren en in bedrijf te stellen. Het systeem werkt uitstekend.”

SmartNet is ’s werelds eerste volledig draadloze, EN 54-gecertificeerde branddetectie- en alarmsysteem, dat is voorzien van de gepatenteerde Cygnustechnologie. Ontworpen om een betrouwbare en veilige oplossing te bieden, wordt het draadloze SmartNet-netwerk bediend door op batterijen werkende radiotoestellen als onderdeel van een robuust, zelfvormend en zelfherstellend mesh-netwerk, wat een minimum van twee communicatiepaden biedt naar elk draadloos apparaat voor maximale betrouwbaarheid. Het draadloze mesh-netwerksysteem vereist ook geen gateway-uitbreiders of op lus gevoede vertaalapparaten, wat helpt bij een snelle installatie. Voor ultiem gebruiksgemak heeft SmartNet een gebruikersvriendelijke configuratietool.

“SmartNet is een fantastische oplossing die robuust is en een uitstekend alternatief biedt voor traditionele bekabelde en draadloze fabrikanten. Zozeer zelfs dat we al onze tweede installatie van SmartNet hebben voltooid in een groter studentenaccommodatiegebouw met 800 kamers voor dezelfde klant in Sheffield. Mesh-technologie is de toekomst!”

Rich Scott
CEO
Fire Plus Security