Cygnus SmartNet plaatst veiligheid voorop voor appartementseigenaren

Na een recente beoordeling van het brandrisico heeft een coöperatie van appartementseigenaren in het Cotham-gebied van Bristol een plaatselijke installateur, Elecsec, ingeschakeld om een branddetectie- en alarmsysteem in het gebouw te installeren. Elecsec koos ervoor om het wereldwijd eerste, 100% draadloze, EN 54-gecertificeerde Cygnus SmartNet-systeem te installeren, dat de ultieme beveiliging biedt voor de bewoners.

“De installatie stelde grote uitdagingen voor een bedraad systeem, daarom werd al in een vroeg stadium van het proces ontdekt dat een draadloos systeem de noodzakelijke optie was voor dit project”, aldus Scott Chambers, contractmanager bij Elecsec. “Een gebouw van deze omvang, dat al bewoond wordt, zou een enorme hoeveelheid arbeid en overlast voor de bewoners vereisen. Schade aan het gebouw, als er kabels zouden worden geïnstalleerd, zou aanzienlijk zijn.”

Vanwege de omvang van het gebouw koos Elecsec voor de SmartNet-100 serie, die ideaal is voor kleine tot middelgrote projecten, waar de schaalbaarheid van SmartNet-Pro niet vereist is. Er werden 15 rookdetectoren en geluidsbasissen geïnstalleerd, samen met drie handmatige oproeppunten en drie warmtedetectoren met standaard radiobasissen, die allemaal draadloze mesh-technologie gebruiken om verbinding te maken met een SmartNet-100 paneel in het gebouw. Deze apparaten werden geïntegreerd in alle appartementen en gemeenschappelijke ruimtes om te voldoen aan de eisen die zijn gespecificeerd in de beoordeling van het brandrisico. SmartNet-100 voldeed aan alle belangrijke normen en richtlijnen voor brandveiligheid en bood de perfecte oplossing.

“We wilden al geruime tijd het Cygnus SmartNet branddetectie- en alarmsysteem gebruiken, en het heeft ons niet teleurgesteld. We zouden het absoluut gebruiken voor toekomstige installaties. Het heeft zich bewezen als fantastisch voor tal van projecten, en we kijken ernaar uit om opnieuw met Cygnus samen te werken,” vervolgde Scott. “Het gebruik van een draadloos systeem was de beste, meest efficiënte en schoonste optie voor onze klanten en betekende dat we onze tijd efficiënt konden gebruiken, wat resulteerde in een kosteneffectievere service.”

SmartNet-100 beschikt over de gepatenteerde Cygnustechnologie. Ontworpen om een betrouwbare en veilige oplossing te bieden, wordt het draadloze netwerk van SmartNet-100 bediend door op batterijen werkende radiotoestellen als onderdeel van een robuust, zelfvormend en zelfherstellend mesh-netwerk, dat een minimum van twee communicatiepaden biedt naar elk draadloos apparaat voor maximale betrouwbaarheid. Het draadloze mesh-netwerksysteem vereist ook geen gateway-uitbreiders of op lus gevoede vertaalapparaten, wat helpt om een snelle installatie te ondersteunen. Voor ultiem gebruiksgemak heeft SmartNet-100 een gebruikersvriendelijke configuratietool.

“Na slechts twee dagen installatie was onze klant uiterst tevreden met de resultaten. Ze zien nu al de voordelen van draadloze mesh-technologie, waardoor ze een draadloos systeem kunnen hebben zonder de noodzaak van pleister- en schilderwerk op oppervlakken na de installatie.”

Scott Chambers
Contractmanager
Elecsec