Cygnus brengt draadloze brandveiligheidsoplossing naar museum retrofit

Cygnus, de toonaangevende fabrikant van volledig conforme, draadloze branddetectie- en alarmsystemen, heeft zijn SmartNet draadloos alarmsysteem geleverd voor installatie in het Rural Life Living Museum in Farnham, Surrey, als onderdeel van een grootschalig retrofitproject op de locatie.

Het Rural Life Living Museum vertelt het verhaal van het platteland. De unieke collectie historische gebouwen, landbouwwerktuigen en objecten op deze locatie stelt bezoekers in staat dit belangrijke aspect van de Britse geschiedenis te verkennen. Het openluchtmuseum beslaat meer dan 10 hectare open ruimte en bosgebied en bevat ook een arboretum met meer dan 100 bomen.

Evolution Fire & Safety, een installateur van brandbeveiligingsapparatuur, koos voor het EN 54 conforme SmartNet-systeem voor dit project vanwege de prestaties en betrouwbaarheid ervan. Het bedrijf installeerde een SmartNet-controlepaneel met 16 zones, rookmelders, handmatige meldingspunten, brandmeldingspunten met geluid/visuele indicator en geluidsmodule om maximale dekking te bieden. Het SmartNet draadloze netwerk, ontworpen om een betrouwbare en veilige oplossing te bieden, wordt aangestuurd door batterijgevoede radioapparaten als onderdeel van een robuust, zelfvormend en zelfherstellend mesh-netwerk, waarbij elk draadloos apparaat minimaal twee communicatiepaden heeft voor maximale betrouwbaarheid.

Door de behoefte aan bekabeling tijdens de installatie weg te nemen, vermindert een SmartNet-systeem aanzienlijk de engineeringsduur en de algehele projectkosten. Het minimaliseert ook de verstoring van bewoners en verlaagt de kosten van het opnieuw bedraden bij retrofitprojecten, zoals bij het Rural Life Living Museum. Het draadloze mesh-netwerk vereist geen gateway-uitbreiders of door lus gevoede vertaalapparaten om de installatie verder te versnellen.

“We zijn erg enthousiast over SmartNet en de voordelen die het biedt voor onze klanten en ons bedrijf. Deze installatie was bijzonder snel en eenvoudig, en duurde slechts één dag om te voltooien, en het systeem kan in de toekomst gemakkelijk worden uitgebreid of aangepast. Cygnus bood uitstekende klantenservice gedurende het hele proces, en we kijken ernaar uit om weer met hen samen te werken aan toekomstige projecten.”

Ian Cookson
Directeur
Evolution Fire & Safety